Okullarda 6 Şubat Depremleri İçin Saygı Duruşu Gerçekleştirilecek

Okullarda 6 Şubat Depremleri İçin Saygı Duruşu Gerçekleştirilecek

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler, yarın tüm okullarda düzenlenecek anma töreni ile bir kez daha hatırlanacak. Anma töreninde saygı duruşu gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasını taşıyan yazıda, Türk milletinin tarih boyunca karşılaştığı zorlukları birlik ve beraberlikle aştığı belirtilerek, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde, geçmişte yaşanan felaketlerden ders çıkarmanın önemine vurgu yapıldı. Bakan Tekin, yazısında "Geçmişteki zorlukları aşmamızı sağlayan dayanışma ruhumuz, bugün de milletimizin geleceğe güvenle bakmasını sağlayacaktır" ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin Birlik ve Beraberlik Ruhu

Türk milletinin tarih boyunca gösterdiği şanlı duruş ve Cumhuriyet'in 100. yıl dönemine kadar geçirdiği zorluklara vurgu yapılarak, milletin her dönemde birlik ve beraberlik içinde felaketleri aştığı belirtildi. Dünya tarihinde ender rastlanacak zorlukları, devlet-millet el ele vererek aşan Türk milletinin bu dayanışma ruhunun, geleceğe güvenle bakmasını sağladığı ifade edildi. Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinde milletin gösterdiği dayanışmaya vurgu yapılan metinde şu ifadelere yer verildi:
Afetten etkilenen vatandaşlarımızın, barınmadan gıda ve giyime kadar tüm ihtiyaçlarının devlet millet olarak 'asrın birlikteliğinin' tezahürüyle bir bütün halinde karşılandığı deprem sonrası günlerde MEB camiası da felaketten etkilenen illerde organize olarak yaraları sarıp kayıpları telafi etmek için afetzedelere yönelik destek çalışmalarını aralıksız sürdürmüştür. Gidenleri geri getiremesek de 50 binin üzerinde vatandaşımızı toprağa verdiğimiz asrın felaketinin izlerinin süratle silinmesi için MEB camiasının her ferdi tam bir irade, kararlılık ve zorlukların üstesinden gelme azmiyle çalışmaya devam edecek, gerek depremzede vatandaşlarımızı gerekse deprem şehitlerimizi asla unutmayacaktır. Bu sebeple 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak amacıyla Bakanlığımız bünyesindeki tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında 6 Şubat 2024'te 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır.