ÖSYM Duyurdu: YKS Başvuruları Başladı

ÖSYM Duyurdu: YKS Başvuruları Başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2024 YKS başvurularının başladığını duyurdu. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre 2024 YKS başvuruları bugün itibarıyla başladı ve 26 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek. Başvurular, adayların tercihine bağlı olarak ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla ya da bireysel olarak ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr üzerinden ve ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilebilecek.

Zam Oranları Açıklandı

2024 YKS başvuru ücretlerinde önemli bir değişiklik yapıldı. Sınav ücretleri yüzde 156 oranında artırılarak her oturum için 115 liradan 295 liraya çıkarıldı. Lisans programlarına girecek adaylar (TYT+AYT), toplamda 590 lira öderken, ön lisans programlarına kayıt olacak adaylar (TYT) ise 295 lira ödeyecekler. Üç oturuma katılacak adayların toplam ödemesi ise 885 lira olacak.

Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılır?

Adaylar, 2024-YKS başvurularını ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebilirler. Fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden çevrimiçi kayıt yaptırabilir ve sınav başvurularını bireysel olarak elektronik ortamda gerçekleştirebilirler.

2024 YKS Tarihi Belli Oldu

ÖSYM'nin yayımladığı 2024 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi'ne göre YKS 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Temel Yeterlilik Testi (TYT) 8 Haziran'da, Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise 9 Haziran'da yapılacak.