ÖSYM, Hafta Sonu İki Önemli Sınav Gerçekleştirecek

ÖSYM, Hafta Sonu İki Önemli Sınav Gerçekleştirecek
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bu hafta sonu iki önemli sınavın gerçekleştirileceğini duyurdu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bu hafta sonu Gelir İdaresi Başkanlığı Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı (2024-DGUY) ile İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı'nı (2024-İSG/1) yapacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 13.15'te Ankara'da elektronik sınav merkezinde gerçekleştirilecek. Sınava 768 aday katılacak ve 77 kişi görev alacak. Sınav 90 dakika sürecek.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı ise 5 Mayıs Pazar günü 17 ilde ve 18 sınav merkezinde yapılacak. Sınava 31 bin 362 aday katılacak. Sınavda emniyet görevlileri dahil olmak üzere 4 bin 205 kişi görev alacak. Sınav 75 dakika sürecek ve ek süre verilmesi uygun görülen adaylar, 20 dakika ilave sürelerini kullanabilecek.

İki sınavın sonuçları, 30 Mayıs'ta açıklanacak. Nüfus cüzdanı bulunmayan veya nüfus cüzdanında kimlik numarası ve fotoğraf olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık bulundurulacak.