Rekabet Kurulu Kocaeli'deki Özel Okullara Ceza Kesti

Rekabet Kurulu Kocaeli'deki Özel Okullara Ceza Kesti
Rekabet Kurulu, Kocaeli'deki özel okulların eğitim ve yemek ücretleri ile öğretmen maaşlarını belirlemek suretiyle rekabeti ihlal ettiklerine dair bir soruşturma başlattı.

Rekabet Kurulu başlatılan soruşturma sonucunda My Kolej ve Nesibe Aydın okullarına ceza verdiğini duyurdu.

My Kolej'e eğitim ve yemek ücretlerini rakip okullarla birlikte tespit ettiği gerekçesiyle 152 bin 40 lira, öğretmen maaşlarını da rakiplerle birlikte belirlemek ve birbirlerinin öğretmenlerini istihdam etmemek eylemlerine karşılık 152 bin 40 lira idari para cezası kesildi.

Nesibe Aydın'a ise eğitim ve yemek ücretlerinin rakip okullarla birlikte belirlenmesi eylemi için 405 bin 104 lira, ayrıca rakip okullarla öğretmen maaşlarının birlikte tespit edilmesi ve birbirlerinin öğretmenlerini istihdam etmemesi için 202 bin 552 lira idari para cezası uygulandı.

Soruşturma sürecinde bulunan diğer okullar arasında Sınav Şahin, Yahya Kaptan Koleji, Simya Koleji, Bahçeşehir Koleji, Beşsekiz Okulları, Nadide Eğitim Kurumları, Kokpit Koleji, TED Kocaeli, Seymen Koleji, Uğur Okulları, Bilgili Kültür, Atafen Koleji, Kavram Koleji Derince ve Bilnet Okulları bulunuyor. Bu okullarla ilgili uzlaşma süreçleri ise devam ediyor.