Türkiye'nin İlk Yapay Zeka Lisesi İstanbul'da Kuruluyor

Türkiye'nin İlk Yapay Zeka Lisesi İstanbul'da Kuruluyor
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Teknopark İstanbul'un iş birliğiyle düzenlenen "Yapay Zeka Lisesi Kurulum ve İçerik Geliştirme Çalıştayı"nda, yapay zeka alanında eğitim verilecek özel bir okulun kurulması için adımlar atıldı.

Akademisyenler, bilişim öğretmenleri ve sektör temsilcileri; yapay zeka lisesinin içeriğinin geliştirilmesi, müfredatının tasarlanması ve hangi derslerin okutulacağı gibi konularda görüşlerini paylaştı.

İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aydın, yapay zekanın günlük hayatta giderek daha fazla kullanıldığını ve geleceğin en önemli alanlarından biri haline geldiğini belirterek Türkiye'nin ilk yapay zeka lisesinin gençleri bu alana nitelikli bir şekilde hazırlayarak ülkenin küresel ölçekte teknolojik bir rekabette öncü konuma gelmesini hedeflediklerini söyledi.

Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Özyurt, yapay zeka alanında ülke gençlerinin iyi yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, Türkiye'nin ilk yapay zeka lisesinin kurulması için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

İstinye Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı ve Yapay Zeka Politikaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Şebnem Özdemir ise yapay zekaya ilişkin ön yargıların aşılarak gençlere etik, ahlak ve vicdan konularında eğitim verilmesi gerektiğini söyledi. Özdemir, yapay zekanın doğru şekilde kullanılmadığı takdirde toplumu kaosa sürükleyebilecek potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Çalıştay sonuçlarının Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulacağı ve onaylanması durumunda bu yıl içerisinde tercih kılavuzuna yerleştirilecek olan Yapay Zeka Lisesi'nin, Teknopark İstanbul yerleşkesi içerisinde kurulması planlanıyor.