Yarıyıl Tatili Öncesi Okullarda Etkinlik Dönemi Başlıyor!

Yarıyıl Tatili Öncesi Okullarda Etkinlik Dönemi Başlıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) alınan yeni bir kararla, okullarda yarıyıl tatili ve yıl sonu tatilinden önce gerçekleştirilecek olan yeni döneme dair detaylar açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı açıklamada, bu yıl itibarıyla okullarda yarıyıl ve yıl sonu tatilinden önceki haftalarda çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirtti. Bu etkinlikler arasında kelime oyunları, bilgi yarışmaları, yetenek ve münazara yarışmalarının yer alacağı ifade edildi. Bakan Tekin, Tokat'ta düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, ilkokullarda öğretmen başına düşen öğrenci sayısının 14, ortaokullarda 11, ortaöğretimde ise 10 olduğunu vurgulayarak bu sayıların olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti. Tekin, eğitime ayrılan kaynakların fiziki kapasite anlamında karşılığını bulduğunu belirterek bundan sonraki adımların eğitim içeriğinin ve niteliğinin artırılmasına yönelik olacağını söyledi.

Çocuklar Yeteneklerine Göre Yönlendirilmeli

Ayrıca sanat ve spor alanlarında çocukların yeteneklerine göre yönlendirilmesi gerektiğini belirten Bakan Tekin, müzik eğitiminin küçük yaşlardan itibaren başlatılmasıyla ilgili adımlar atıldığını ifade etti. Türkiye'de ilk defa bir müzik ilkokulu, ortaokulu ve lisesi kurulduğunu belirten Tekin, bu adımların kültürel mirası güncel koşullarla birleştirerek hayata geçirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Çeşitli Etkinlikler Düzenlenecek

Öğrencilere yönelik yapılan açıklamada ise bahar yarıyılının öncesindeki tatil dönemine ilişkin önemli bir değişikliğin yapıldığına dikkat çekildi. Bakan Tekin, gelecek cuma günü başlayacak olan tatil öncesinde, öğrencilerin bu haftayı daha etkin ve dolu dolu geçirmelerini amaçladıklarını belirtti. Öğrencilere yönelik etkinlikler arasında bilgi yarışmaları, münazara yarışmaları, halk oyunları etkinlikleri, şiir, hikaye ve roman okuma etkinlikleri gibi çeşitli etkinliklerin yer alacağını aktardı.

En Sevdiğini Paylaş Etkinliği

Bakan Tekin öğrencilere "En sevdiğini paylaş" adlı bir etkinlik de düzenleneceğini ve bu çerçevede öğrencilerin sevdikleri eşyalarını arkadaşlarıyla paylaşmalarının teşvik edileceğini söyledi. Bu etkinliklerin, çocuklara değerlerin kazandırılması, vatanseverlik, merhamet, paylaşım gibi temel referans değerlerin öğretilmesi amacını taşıdığını ifade etti. Son olarak Bakan Tekin ve beraberindekiler, Tokat'taki bir ilkokulu ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Programa Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AK Parti Tokat Milletvekilleri Mustafa Arslan ve Cüneyt Aldemir, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz ve AK Parti İl Başkanı Ali Özer de katıldı.