YKS Sınav Evraklarının Taşınması Başladı

YKS Sınav Evraklarının Taşınması Başladı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı için sınav evraklarının taşınması işlemi başladı. Bu yıl 536 nakil aracı, 245 sınav merkezine yüksek güvenlik önlemleriyle sevkiyat yapacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. 3 milyonu aşkın adayın katılacağı sınav, ülke genelindeki 245 sınav merkezinde düzenlenecek. Bu yıl, sınav evraklarının taşınması da büyük bir titizlikle planlandı.

536 nakil aracı, karekodlu kutularda saklanan YKS soru kitapçıkları ve sınav evraklarını taşımak üzere yüksek güvenlik önlemleri altında yola çıktı. Bu araçlar, zaman ayarlı elektromekanik kilit sistemleriyle koruma altına alındı ve sınav merkezlerine sevkiyat için hazırlandı.

Sınav Evrakları Kapalı Matbaa Güvencesiyle Üretildi

YKS sınav evraklarının basımı ve paketlenmesi, ÖSYM'nin Ankara'daki kapalı matbaa merkezinde titizlikle gerçekleştirildi.

Bu süreçte görev alan ÖSYM personeli, dünyadan izole bir ortamda çalışarak sınav güvenliğini sağladı. Sınav evrakları, özel sistemlerin ve emniyet güçlerinin gözetiminde üretildi ve nakil araçlarına yüklenerek sevkiyat için hazırlandı.

Birçok Ülkede Sınav Gerçekleştirilecek

YKS, sadece Türkiye'de değil, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yanı sıra Hırvatistan'ın Zagreb kentinde de düzenlenecek.

yks2.jpg

ÖSYM, bu yıl 18 Yaş Altı Milli Futbol Takımı futbolcuları için Zagreb'de özel bir sınav düzenleyecek. Bu nedenle, sınav evraklarının uluslararası taşıması da yüksek güvenlik önlemleri altında gerçekleşiyor.

Sınav evraklarının taşınması sürecinde, özel yazılımlı bir araç takip sistemiyle GPS üzerinden izleme sağlanıyor. Nakil araçlarının geçtiği güzergahlar ve duraklama süreleri, anlık olarak takip ediliyor ve her adım güvenlik altında tutuluyor.

Sınavın ardından, soru kitapçıkları ve cevap kağıtları kilitli kutularda ÖSYM'ye geri getirilecek. Bu süreçte de yüksek güvenlik önlemleri devam edecek ve sınav evrakları güvenli bir şekilde ÖSYM'ye ulaştırılacak.