YÖK'ten Sudanlı ve Filistinli Öğrencilerin Yatay Geçiş İddialarına Yalanlama

YÖK'ten Sudanlı ve Filistinli Öğrencilerin Yatay Geçiş İddialarına Yalanlama
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bazı basın ve yayın organlarında yer alan iddialara cevap verdi. Yapılan açıklamada, Sudanlı ve Filistinli öğrencilere koşulsuz yatay geçiş hakkı verildiği yönündeki söylentilerin asılsız olduğu belirtildi.

YÖK tarafından yapılan resmi açıklamada, Sudanlı ve Filistinli öğrencilere koşulsuz yatay geçiş hakkı verildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Açıklamada, bu tür bir uygulamanın söz konusu olmadığı ve bu iddiaların asılsız olduğu belirtildi.

Ukrayna krizi gibi özel durumlarda, savaş nedeniyle eğitimlerini sürdüremeyen öğrencilere esneklik tanındığı hatırlatıldı. Ancak bu durumun, belirli şartları yerine getiren öğrencilere geçerli olduğu vurgulandı.

YÖK açıklamasında, Türkiye'nin dünyanın vicdanı olduğuna vurgu yapılarak, savaş nedeniyle eğitimlerini sürdüremeyen öğrencilere üniversitelerin kapılarının açık olduğu belirtildi. Şartları sağlayan Sudanlı ve Filistinli öğrencilerin yatay geçiş için üniversitelere başvurabileceği ifade edildi.

Ayrıca savaş mağduru misafir öğrencilere tanınan imkanların, Türk vatandaşı öğrencilerin hak kaybına yol açmayacağı belirtildi.