Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2024 Üstün Başarı Ödülleri için Başvuruları Kabul Ediyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2024 Üstün Başarı Ödülleri için Başvuruları Kabul Ediyor
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), akademik başarıları teşvik etmek ve yenilikçi çalışmaları ödüllendirmek amacıyla her yıl düzenlediği Üstün Başarı Ödülleri için bu yıl da başvuruları almaya başladı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), eğitim ve bilim dünyasının parlayan yıldızlarını ödüllendirmeye hazırlanıyor. YÖK, 2017 yılından bu yana geleneksel hale getirdiği Üstün Başarı Ödülleri için 2024 başvurularını kabul etmeye başladı.

Bireysel başarılar kategorisinde, Fen ve Mühendislik Bilimleri, Güzel Sanatlar ve Mimarlık, Sağlık ve Spor Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler olmak üzere dört ayrı alanda Yılın Doktora Tezi Ödülü verilecek. Bu ödüllerle, doktora tezi sahipleri ile tez danışmanlarının ortak başarılarına vurgu yapılacak.

Kurumsal Ödüller kategorisinde ise Dijital Dönüşüm ve Büyük Veri Çalışmaları, Toplumsal Sorumluluk, Uluslararası İşbirliği, Üniversite-İş Dünyası İşbirliği ve Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü olmak üzere beş farklı alanda başarılı çalışmalar ödüllendirilecek.

Özel Alan Ödülleri kategorisinde, Milli Yenilik Ödülü ve Bilim Diplomasisi Ödülü ile yükseköğretim ve ülke çıkarları için öncelikli görülen çalışmalar ödüllendirilecek.

Özel Ödül olarak verilecek İlme ve Talebeye Hizmet Ödülü ile eğitim ve bilime önemli katkılarda bulunan bilim insanları ödüllendirilecek. Bu ödül için herhangi bir başvuru alınmayacak.

Başvuru şartları ve detaylı bilgilere odul.yok.gov.tr adresinden ulaşmak mümkün. Başvurular 13 Mayıs Pazartesi günü saat 23.59'a kadar devam edecek.