Yusuf Tekin Özel Okullardaki Fiyat Artışlarıyla İlgili Açıklama Yaptı

Yusuf Tekin Özel Okullardaki Fiyat Artışlarıyla İlgili Açıklama Yaptı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okullardaki fahiş zamlarla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Sincan Şehit Ahmet Gözütok yarıyıl karne dağıtım programında konuşan Bakan Tekin, özellikle özel okul temsilcilerine sert uyarılarda bulundu. Bakan Tekin, konuşmasında çocukların iki haftalık tatilde dinlenip aynı zamanda okuyarak vakit geçirmelerini tavsiye etti. Öğrencilerin okuma becerilerinin gelişmesini arzuladıklarını belirten Tekin, velilere çağrıda bulunarak ailenin çocuğun akademik başarısındaki etkisinin önemine vurgu yaptı. Velilere, dijital bağımlılık ve hareketsizlik konularında çocuklarıyla birlikte nitelikli vakit geçirmeleri çağrısında bulunan Bakan Tekin; cep telefonları, internet ve televizyonların kullanımını da sınırlamalarını önerdi.

Özel Okul Ücretlerinde Sınırlama Çağrısı: "Zam Kabul Edilemez"

Bakan Yusuf Tekin, özel okulların ücret politikalarına da değinerek, mevcut yönetmelik çerçevesinde özel okulların fiyatlarını belirleme yetkisinin Milli Eğitim Bakanlığı'nda olduğunu hatırlattı. Özel okulların mevcut yönetmelikle belirlenen sınırlar içinde zam yapma yetkileri olduğunu belirten bakan, özellikle ara sınıflar için bu oranın yüzde 5 kadar olduğunu söyledi. Bakan Tekin, özel okul temsilcileriyle yapılan görüşmelerde kendilerini uyardıklarını ifade ederek, "Şu anda hali hazırda mevcut yönetmeliğimize göre, ara sınıflar için özel okulların fiyatlarını belirleme yetkisi Milli Eğitim Bakanlığı'nda. Özel okullarımız tefe tüfe yüzde 5 kadar zaman yapma hakları var. özel okullarla görüştük. Kendilerini uyarıyoruz. Yeni başlayanlar için yönetmeliğimizde bir bağlayacılık yok. Dün yine Maliye Bakanımız görüştü, biz de kendileriniyle görüştük. Bu konuda fikir alışverişimiz devam edecek." dedi.

"Fikir Alışverişi Sürecek"

Bakanlık olarak Maliye Bakanı ile görüşmelerin devam ettiğini aktaran Tekin, özel okul ücretlerindeki artışlar konusunda ortak bir çözüme ulaşmak adına fikir alışverişlerinin süreceğini söyledi.