Eğitimde Çağdaş Uygulamalar

Eğitimde Çağdaş Uygulamalar

7 Aralık Üniversitesi Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi’nde “Eğitimde Çağdaş Yaklaşımlar” konulu bir panel düzenlendi.
Düzenlenen panele Rıfat Eğitim Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Cinoğlu başkanlık ederken panelistler yine aynı fakültenin öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Diyaddin Yaşar ve Yrd. Doç. Dr. Nail İlhan oldu.
Panelde ilk olarak Yrd. Doç. Dr. Diyaddin Yaşar “Eğitimde Performans Ölçülmesi” konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Yaşar, eğitimde öğretmen öğrenci ilişkisine değinerek yapılan uygulamalardan bahsetti.
“Eğitimde Çağdaş Yaklaşımlar” konulu sunumuyla söz alan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Cinoğlu, geleneksel eğitim modeli ile çağdaş eğitim modelini karşılaştırdı ve geleneksel eğitim modelinin bırakılarak, çağdaş eğitim modelinin günümüz eğitim sisteminin her kademesinde tüm ilkeleri ile uygulanması gerektiğini belirtti.
Panelistlerden Yrd. Doç. Dr. Nail İlhan ise, “5 E Öğrenme Modeli” konusunda bir sunum yaptı. Kelimeler arasındaki farkı deneylerle ortaya koyan İlhan, uygulamalı eğitimin önemine değindi.
Düzenlenen panel, öğrencilerden gelen soruların cevaplanmasıyla sona erdi.
Panele 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Türer ile Prof. Dr. Bektaş Tepe, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.