3 Bin TL Bayram İkramiyesi Ödemeleri Başladı

3 Bin TL Bayram İkramiyesi Ödemeleri Başladı
Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği bayram ikramiyesi ödemeleri bugün itibarıyla hesaplara yatmaya başlıyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri için belirlenen ödeme takvimi 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve toplamda 16 milyon emekliyi kapsayan bayram ikramiyeleri Ramazan Bayramı itibariyle 3 bin TL'ye yükseltilmişti. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala emekliler için ikramiye ödemeleri bugün başladı.

4C (Emekli Sandığı) kapsamında olan emekliler, Kurban Bayramı ikramiyelerini 10 Haziran 2024 tarihinde alacaklar. 4B (Bağ-Kur) emeklileri 11 Haziran 2024 tarihinde, 4A (SSK) emeklileri ise 12, 13 ve 14 Haziran 2024 tarihlerinde ikramiyelerini alacaklar.

Bu yıl için belirlenen 3 bin TL'lik bayram ikramiyesi, 2018 yılında yılda iki kez bin lira olarak başlatılmış, 2021 yılında bin 100 liraya, 2023'te 2 bin liraya ve bu yıl yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükseltildi.

ikramiye2.jpg

Memur maaşları her ayın 15'inde hesaplara yatıyor. Ancak bu yıl ayın 15'inin cumartesi gününe denk gelmesi ve bayram arefesi olması nedeniyle memur maaşlarının 10-14 Haziran haftasında ödenmesi bekleniyor. Emekli maaşları ise her ayın 17’si ile 26’sı arasında hesaba yatırılıyor. Geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı'nda emekli maaşı ve bayram ikramiyesi ödemeleri birlikte gerçekleştirilmişti.

Kamu Çalışanlarına İkramiye Ödemeleri

Kamu çalışanlarına yapılacak ilave tediye ödemeleri de bayram öncesinde hesaplara geçecek. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere verilecek olan ilave tediyenin birinci yarısı 14 Haziran 2024 tarihinde, ikinci yarısı ise 13 Aralık 2024 tarihinde ödenecek. Bu ödemeler, kamu işçilerinin maaşlarına göre farklılık gösterecek olup, en düşük kamu ikramiyesi 8 bin TL civarında olacak.

İlave tediyeye esas olan aylık kazançların hesabında fazla mesai, evlilik, çocuk zamları veya primleri, ayni yardımlar, hafta ve genel tatil ücretleri dikkate alınmayacak.

Alınan ücretin 30 güne bölünmesi ve çıkan tutarın 13 ile çarpılmasıyla yaklaşık ödeme tutarı belirlenecek. Bu hesaplamalarla kamu işçilerine verilecek en düşük ikramiye 8 bin TL civarında olacak.