Akaryakıta Yeni İndirim Yolda

Akaryakıta Yeni İndirim Yolda

Pazartesi günü 76,50 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 76,03 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün ise 75 dolar seviyelerinde seyrediyor. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 71 dolar seviyelerinde bulunuyor. Küresel petrol talebine ilişkin endişelerle son 5 ayın en düşük seviyelerinde seyreden petrol fiyatlarında yön arayışı sürüyor.
 

Üretim Kesintisi Fiyatları Etkiliyor

OPEC+ grubunun gönüllü üretim kesintilerine ilişkin belirsizlikler ve gelecek yılın ilk çeyreğinde beklenen arz fazlasını telafi edip edemeyecekleri konusundaki belirsizlik, petrol fiyatlarının yükselişini sınırlıyor. 30 Kasım'da yapılan toplantıda bazı üye ülkeler, mevcut üretim kesintilerine ek olarak günlük 2,2 milyon varillik gönüllü üretim kesintisine gideceklerini açıklamıştı. Brent petrolde teknik olarak 76,63 ile 76,70 dolar aralığı direnç, 75,44 ile 76,37 dolar aralığı ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.


 

Akaryakıt fiyatları döviz kuru ve uluslararası petrol fiyatlarındaki değişimlere göre belirleniyor. Dolar kuru 29 liranın hemen üzerinde seyrederken, brent petrol fiyatları ise dip yapmış durumda.

Eğer petrol fiyatları yeniden yükselişe geçmezse, önümüzdeki günlerde akaryakıta yeni indirimlerin gelmesi bekleniyor.