Akaryakıtta Tek Fiyat Uygulaması Başlıyor

Akaryakıtta Tek Fiyat Uygulaması Başlıyor
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) yeni kararıyla, akaryakıt istasyonlarında farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin aynı fiyata satılması zorunluluğu getiriliyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) yeni kararıyla birlikte, akaryakıt istasyonlarında farklılaştırılmış ürünlerin aynı fiyattan satılması zorunlu hale geliyor. Bu düzenleme ile akaryakıt satışlarında fiyat farkı uygulanmayacak.

EPDK'nin aldığı karara göre 13 bin bayide yarından itibaren akaryakıt fiyatları güncellenecek ve aynı tür akaryakıt için farklı fiyat uygulaması sona erecek.

Bu yeni düzenleme ile birlikte, akaryakıt istasyonlarında "95 oktan benzin ve dizel, ultra force (ultra kuvvet), power (güçlü), fuelsave (yakıt tasarruflu), VMax, VPro" gibi ifadelerle farklı fiyatlarla ürün satışı yapılmayacak.

EPDK'nin kararıyla ilgili açıklamada, dağıtıcı lisansı sahiplerinin farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebileceği ancak fiyatın değişmeyeceği vurgulandı.

Karara ilişkin açıklamada, "Türkiye'de yaklaşık 13 bin bayi ile tüketicilerin akaryakıt ihtiyaçları en yüksek hizmet ve kalite standartlarıyla karşılanmaktadır. Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile akaryakıt bayilerinde ve Depo Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile de akaryakıt dolum terminallerinde kalite izlemesi aralıksız olarak sürdürülmektedir." denildi.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, EPDK'nin aldığı kararın akaryakıt istasyonlarının finansman maliyetlerini az da olsa düşüreceğini belirtti. Okumuş, "Bayiler, katkılı ya da katkısız sattığı her litre akaryakıttan zarar ediyor. Bayilerin kar paylarının artırılmasına ilişkin talebimizi devletimizin her kademesine ilettik ve süreci yakından takip ediyoruz." dedi.