Altının Gram Fiyatı Yeni Rekorla Yükselişte

Altının Gram Fiyatı Yeni Rekorla Yükselişte
Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı. Gram başına altın fiyatı, yüzde 1,1 artışla 2 bin 523 lira seviyesine ulaştı. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4 bin 140 liradan, Cumhuriyet altını ise 16 bin 500 liradan alıcı buldu.

Altının ons fiyatı da hareketli. Bugün 2 bin 450 dolara tırmanarak rekor kıran ons altın, şu sıralarda yüzde 1,1 değer kazancıyla 2 bin 440 dolardan alıcı buluyor. ABD'de enflasyonun beklentilerin altında kalmasıyla birlikte Fed'in eylülde faiz indirimine gitme ihtimali güç kazanıyor. Fed'in bu kararına ilişkin beklentiler, yatırımcıların odağında.

Fed yetkililerinin yoğun sözle yönlendirmelerinin yanı sıra bankanın geçen toplantısına dair tutanaklar da yakından takip ediliyor. Fed Başkanı Jerome Powell ve diğer yetkililerin "tedbirli" açıklamaları, piyasalarda Fed'in gelecek adımlarına dair ipuçları arayışını hızlandırıyor.

Analistler, altının ons fiyatında 2 bin 470 ve 2 bin 500 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 420 ve 2 bin 400 doların ise destek konumunda olduğunu belirtti.