Bakan Şimşek Lokanta ve Kafelerde KDV İddialarını Yalanladı

Bakan Şimşek Lokanta ve Kafelerde KDV İddialarını Yalanladı
Hazine ve Maliye Bakanlığı, gıda sektöründe yaşanan KDV istismarını önlemek ve adil bir rekabet ortamı sağlamak amacıyla harekete geçti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gıda sektöründe yaşanan KDV istismarını önlemek ve şeffaflığı artırmak amacıyla önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.

Bugün sosyal medyada dolaşan "Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geldi" iddialarını yalanlayan Bakan Mehmet Şimşek, "KDV oranlarında artış yapmadık! Suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alıyoruz." açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar sonucunda, yeme içme sektöründe bazı lokantaların yüzde 10 yerine yüzde 1 KDV oranıyla fatura kestiği tespit edildi. Aynı şekilde marketlerin temizlik malzemeleri satışını gıda malzemeleri gibi göstererek yüzde 20 KDV yerine yüzde 1 KDV hesapladığı belirlendi. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yeni düzenlemesiyle lokanta, kafe ve pastane gibi işletmelerin tüm yiyecek ve içecekler için KDV'yi yüzde 10 olarak hesaplaması gerekecek.

yalanlama-geldi2.jpg

Yapılan düzenleme ile birlikte işyeri ruhsatı olmadan müşterilere servis yapılan alanlarda yiyecek ve içecek hizmetleri sunan işletmelerin satışları da denetim altına alınacak. Bakanlık yetkilileri, yapılan düzenlemeyle KDV oranlarında herhangi bir artış olmadığını vurgularken, amaçlarının yanlış uygulamaların ve suistimallerin önüne geçmek olduğunu belirtti.

Bakan Şimşek'ten Net Açıklama

Sosyal medyada yayılan "Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geldi" söylentilerine Bakan Şimşek, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla net bir şekilde cevap verdi. "KDV oranlarında artış yapmadık! Suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alıyoruz." diyerek iddiaları reddetti.