Bayram Alışverişinde Fahiş Fiyat Uyarısı

Bayram Alışverişinde Fahiş Fiyat Uyarısı
Tatil planları ve bayram alışverişleri için geri sayım başlarken, Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, tüketicileri fahiş fiyatlar konusunda uyardı.

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, Ramazan Bayramı öncesinde yapılan alışverişlerde dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Özellikle gıda, tatlı ve kuruyemiş gibi ürünlerin alınması sırasında tanıdık ve güvenilir yerlerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Küçük, son kullanma tarihlerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Bayram öncesi yoğunluk nedeniyle bazı kötü niyetli satıcıların, ellerinde kalan ürünleri piyasaya "ucuz ürün" kılıfıyla sürerek tüketicileri sağlık riski altına sokabileceğine dikkat çekti.

Küçük, ayrıca açıkta satılan gıda ürünlerine de dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, güvenli ve ambalajlı ürünlerin tercih edilmesinin önemine değindi. Tezgaha dökülmüş şeker ve çikolata gibi ürünlerin sağlık riski taşıyabileceğine işaret etti.

Bayram Tatili İçin Güvenilir Firmalar Tercih Edilmeli

Bayram tatilinin 9 gün olmasıyla birlikte tatil planlarının arttığını belirten Küçük, tatil rezervasyonları ve ulaşımda güvenilir firmaların tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle bungalov tipi tatil ve çadır tatili gibi yeni trendlerde güvenilir firmaların tercih edilmesinin önemine dikkat çekti.

Küçük, sahte web siteleri ve fahiş fiyatlar konusunda da uyarılarda bulunarak, tüketicilerin bu konularda dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Tatil bölgelerinde restoran, kafe ve pastanelerde fiyat listelerinin bulunması gerektiğini belirten Küçük, fahiş fiyatlarla karşılaşılması durumunda tüketicilerin şikayetçi olmalarını tavsiye etti.