Bedelli Askerlik Ücretlerine Rekor Zam Yolda

Bedelli Askerlik Ücretlerine Rekor Zam Yolda
182 bin 608 TL olan bedelli askerlik ücretinin, 2024'ün ikinci çeyreğinde 219 bin liraya kadar yükselebileceği tahmin ediliyor.

2024'ün ikinci çeyreği için bedelli askerlik ücretlerinin hesaplamaları başladı. Şu an için 182 bin 608 TL olan bedelli askerlik ücretinin, bu yılın ikinci çeyreğinde 219 bin liraya yükseleceği tahmin ediliyor. Bu artış, beklenmedik şekilde yüksek oranda gerçekleşecek.

Bedelli askerlik ücretlerindeki bu artışın temelinde, yılın ikinci çeyreğinde memur maaşlarına yapılacak zam oranı yatıyor. Özellikle temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak olan zam, bedelli askerlik ücretlerini de etkileyecek. Bu zam, enflasyon oranında gerçekleşecek ve bedelli askerlik ücretlerini de doğrudan etkileyecek.

Tahminler: 219 Bin TL

Yıl içinde açıklanan enflasyon oranları ve yapılan hesaplamalara göre bedelli askerlik ücretinin 219 bin liraya çıkması bekleniyor. Bu tahmin, özellikle bedelli askerlik için başvuruda bulunmayı düşünenler için dudak uçuklatıcı bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

İlk olarak 2011 yılında yürürlüğe giren bedelli askerlik için zaman içinde çeşitli düzenlemeler yapıldı.

Geçtiğimiz yılın başında 104 bin 84 TL olan bedelli askerlik ücreti, kısa bir süre içinde 122 bin 351 TL'ye yükselmişti. 2024 itibarıyla ise bedelli askerlik ücreti 182 bin 608 lira olarak uygulanıyor. Ancak tahminlere göre bu rakam yakın zamanda büyük bir artışla 219 bin liraya çıkacak gibi görünüyor.