Bitcoin Pazar Payı 2021'den Bu Yana En Yüksek Seviyede!

Bitcoin Pazar Payı 2021'den Bu Yana En Yüksek Seviyede!
Bitcoin, kripto sektöründeki piyasa payında 2021'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. ETF'lere olan talebin artmasıyla birlikte 65,8 bin dolardan işlem görüyor.

Bitcoin, kripto pazarında 2021'den bu yana en yüksek pazar payına ulaştı.

BloombergHT'nin CoinMarketCap verilerine dayandırılan habere göre geçen haftanın sonunda kripto para piyasasının neredeyse yüzde 55'ini Bitcoin oluşturuyordu. Bu oran, Nisan 2021'den bu yana görülen en yüksek seviyeyi temsil ediyor.

Bitcoin'in bu başarısında, ABD'deki ETF'lere olan talebin güçlü olması etkili oldu.

BlackRock ve Fidelity gibi büyük oyuncular tarafından sunulan üç aylık spot Bitcoin ETF'lerine olan giriş, 56 milyar doları aşarak kategorideki en büyük çıkışlardan birine işaret ediyor.

Bitcoin'de Rekorlar Kırılıyor

Mart ortasında, ETF'lere olan bu girişler Bitcoin'in 73,798 dolara kadar yükselerek rekor kırmasını sağladı. Ancak o zamandan bu yana Bitcoin, yaklaşık yüzde 6 gerileyerek 65,820 dolara kadar düştü.

Bitcoin'in başarılı çıkışı, diğer kripto varlıklar için zorlu bir dönemi de yansıtıyor. Daha küçük kripto varlıklarının bir göstergesi olan bir endeks, yüzde 30'dan fazla değer kaybetti.

Bitcoin'in bu başarısı, Ether, sabit coin Tether, Binance'in jetonu BNB ve Solana gibi diğer kripto varlıklarını geride bırakarak lider konumunu güçlendirdi.