Bodrum'da Yazlık ve Villa Kiraları Cep Yakıyor

Bodrum'da Yazlık ve Villa Kiraları Cep Yakıyor
Bodrum'un yaz aylarında tatilcilerin uğrak noktası haline gelmesi ve artan ekonomik belirsizliklerle birlikte, kiralık yazlık ve villaların fiyatları da rekor seviyelere ulaştı.

Bodrum, yaz aylarında tatilcilerin akınına uğramaya devam ediyor. Ancak, konut piyasasındaki fiyatlar adeta gökyüzüne çıkmış durumda.

Özellikle 4 kişilik 2+1 yazlık konutlar için istenen haftalık kira bedeli ortalama 30 bin liraya kadar yükseldi. Villalarda ise fiyatlar 25 milyon TL'yi aşıyor.

yazlik-ev-fiyatlari2.jpg

Bu astronomik kira bedelleri karşısında tatilciler alternatif arayışlarına yöneldi. Yunan adaları, Bodrum'un yerini almaya başladı.

Fahiş Fiyatlar Piyasayı Kilitleyebilir

Gayrimenkul piyasasındaki bu fahiş artış, piyasayı kilitleme riski taşıyor. Özellikle ultra lüks villalarda istenen kira bedelleri 90 bin TL'den başlayıp 25 milyon TL'ye kadar çıkıyor.

Fiyatların aşırı yüksekliği, Bodrum'un gayrimenkul piyasasını olumsuz etkiliyor.

Asel Gayrimenkul Yatırım'ın sahibi Necati Yavuz, bu durumu "ticareti ahlaksızlaştıranlar" olarak nitelendirirken, piyasanın bu fahiş fiyatlar yüzünden kilitlendiğini belirtiyor.

yazlik-ev-fiyatlari3.jpg

Necati Yavuz durumla ilgili olarak, "Dikkat çekmek için bunu yapıyorlar. Burada art niyetli olanlar ve ticareti ahlaksızlaştıranlar var. Bu rakamlar aşırı yüksek. Bu rakamlara Yalıkavak'ta, Göltürkbükü'nde ve Gündoğan'da villa satın alınabilir. Yurt dışından gelenler 2, 3 milyon TL'ye kiralayabiliyor ve bu gelen üç beş zengin yüzünden Bodrum'um gayrimenkul ve geleceği ile oynanıyor. Piyasa bu fahiş rakamlar yüzünden kilitlendi, daireler satılamıyor. Bodrum'daki gayrimenkul piyasasına kesin ve katiyen denetim şart. Bodrum'daki emlak piyasasına müdahale edilmesi gerekli. Bu rakamlar Bodrum'a gelenleri korkutuyor. Hemen komşu ülke Yunanistan var, yatırımcı oralara kaçıyor" ifadelerini kullandı.