Borsa Haftaya Yükselişle Başladı

Borsa Haftaya Yükselişle Başladı
Borsa İstanbul'da yeni hafta, yükselişle başladı. BIST 100 endeksi, haftayı yüzde 0,32 artışla 10.251,22 puandan açtı. Bankacılık endeksi yüzde 0,42, holding endeksi ise yüzde 0,33 artış kaydetti.

Borsa İstanbul'da yeni hafta, yatırımcıların yüzünü güldüren bir başlangıç yaptı.

BIST 100 endeksi, yüzde 0,32'lik bir artışla 10.251,22 puandan güne başladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,42 ve holding endeksi yüzde 0,33'lük artışlarla günün ilk saatlerinde pozitif bir seyir izledi.

Sektörler arasında yaşanan hareketlilikte, sigorta endeksi yüzde 0,95'lik bir kazançla öne çıkarken, spor endeksi ise yüzde 1,68'lik bir düşüş yaşadı.

Küresel Belirsizlikler ve Piyasa Beklentileri

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek politikalarına dair belirsizliklerin devam etmesiyle yatırımcılar temkinli bir tutum sergiliyor. Özellikle çarşamba günü açıklanacak ABD enflasyon verilerinin piyasalarda volatiliteyi artırması bekleniyor.

Türkiye ekonomisine ilişkin belirsizliklerin azalmasıyla birlikte Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk priminde (CDS) iyileşme devam ediyor. Türkiye'nin CDS'i, Şubat 2020'den bu yana ilk defa 273,75 baz puana gerileyerek olumlu bir seyir izledi.

Tasarruf Verimlilik Paketi ve Ödemeler Dengesi İstatistikleri

Bugün, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklayacağı tasarruf verimlilik paketi yakından takip ediliyor.

Ayrıca mart ayı ödemeler dengesi istatistikleri de yatırımcıların dikkatini çekiyor. AA Finans'ın beklenti anketine göre, mart ayında cari işlemler hesabının 3 milyar 837 milyon dolar açık vermesi bekleniyor.