Borsa İstanbul Haftaya Yükselişle Başladı

Borsa İstanbul Haftaya Yükselişle Başladı
Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi, haftaya güçlü bir yükselişle başladı. Endeks, açılışta yüzde 1,04'lük bir artışla 9.794,74 puandan işlem gördü.

Borsa İstanbul, yeni haftaya olumlu bir başlangıç yaparak yüzde 1,04'lük bir artışla yükselişle açıldı. BIST 100 endeksi, 9.794,74 puandan işlem görmeye başladı. Önceki kapanışa göre 101,28 puan ve yüzde 1,04'lük bir değer kazancıyla güne başlayan endeks, bankacılık endeksinde yüzde 1,07 ve holding endeksinde yüzde 0,79'luk artışlarla desteklendi.

Sektör endeksleri arasında taş toprak yüzde 1,98'lik kazançla öne çıkarken, menkul kıymet yatırım ortaklığı ise yüzde 0,17'lik bir düşüş yaşadı.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine dair belirsizliklerin küresel piyasalardaki etkisine dikkat çekerken, bu hafta ABD'nin önde gelen teknoloji şirketlerinin bilançolarının açıklanmasının da yatırımcıların odak noktasında olduğunu belirtti. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo ile gerçekleştirdiği görüşmenin, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi adına önemli olduğu vurgulandı.

Merkez Bankası ve Uluslararası İlişkiler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın, Washington'da Dünya Bankası ve Uluslararası Finans Kurumu yetkilileriyle yaptığı görüşmeler ve Brezilya Merkez Bankası ile iş birliğine yönelik atılan adımlar, merkez bankacılığı alanında uluslararası ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlıyor.

Yurt içinde tüketici güven endeksi gibi önemli verilerin yanı sıra yurt dışında ABD'de Chicago Fed Ulusal Aktivite Endeksi ve Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi gibi verilerin takip edileceği belirtilirken, teknik açıdan BIST 100 endeksinin 9.800 ve 9.900 seviyelerinin direnç, 9.700 ve 9.600 puanın ise destek konumunda olduğu öngörüldü.