Borsa İstanbul Rekor Seviyede Kapanış Yaptı

Borsa İstanbul Rekor Seviyede Kapanış Yaptı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,69'luk bir artışla günü 10.082,77 puanla rekor seviyede tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 1,90, holding endeksi ise yüzde 2,15 değer kazandı.

En çok kazandıran sektör endeksi yüzde 2,90 ile ulaştırma olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 6,29 ile spor sektörü oldu.

Analistler, küresel pay piyasalarında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimine başlama olasılığının son çeyreğe ertelenmesine rağmen şirket karlılıklarının beklentileri aşmasıyla risk iştahının arttığını belirtti. Bu hafta faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının yanı sıra yoğun veri gündeminin yatırımcıların odağında olduğunu ifade etti.

Yurt içinde ise bu hafta enflasyon verilerinin takip edileceğini belirten analistler, uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye değerlendirme raporunu da yatırımcıların odağında olduğunu vurguladı.

Dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ABD'li enerji şirketi Exxon Mobil ile yaklaşık 1,1 milyar dolar tutarında 2,5 milyon ton sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) için görüşüldüğünü açıklamıştı.

Yarın yurt içinde dış ticaret dengesi, yurt dışında ise Çin'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), Avro Bölgesi'nde büyüme ve enflasyon, Almanya'da büyüme, ABD'de tüketici güven endeksi ve konut fiyat endeksinin öne çıkacağını dile getiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.100-10.200 seviyelerinin direnç, 9.700 ve 9.600 puanın ise destek konumunda olduğunu belirtti.