Borsa Yükseliş Trendini Sürdürecek

Borsa Yükseliş Trendini Sürdürecek
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi bugün 10 bin puanın üzerini test edip geri çekildi. Analistler yılın geri kalanında endeksin yükselişine devam edeceğini öngörüyor.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bugün 10 bin puanın üzerini test ederek yükselişini sürdürdü. Analistler, endeksin yılın geri kalanında da yükseliş trendini koruyacağını öngörüyor.

Yıl başından bu yana dünya genelinde öne çıkan endeksleri geride bırakan BIST 100 endeksi, rekorlar kırarak performansını artırdı. Yılbaşından itibaren BIST 100 endeksi yüzde 34,13 oranında yükselirken, dolar bazında artış yüzde 22,16 oldu.

En Çok Kazandıran Sektörler

Sektör endekslerine bakıldığında, bankacılık endeksi yüzde 53, holding endeksi yüzde 42 oranında değer kazandı. Bilişim sektörü ise yüzde 69 ile en fazla kazandıran sektör oldu. Teknoloji endeksi ise yüzde 52 artışla dikkat çekti.

BIST 100 endeksine dahil olan hisseler arasında 92'si değer kazanırken, 8'i değer kaybetti. Türk Hava Yolları, Ereğli Demir Çelik, Türkiye İş Bankası (C), Yapı ve Kredi Bankası ile Akbank en çok işlem gören hisse senetleri oldu.

Uzman Yorumları

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, BIST 100 endeksinin bugün ilk defa 5 haneli rakamlarla tanıştığını belirterek, piyasalardaki "düz rakam" takıntısının yükselişi destekleyebileceğini söyledi. Doğan, endekste kısa vadede 10.750 puanın direnç noktası olduğunu ifade etti.

NoorCM Menkul Değerler Kurumsal İlişkiler Direktörü Ahmet Uluhan, bankacılık ve holding sektörlerinin liderliğinde yeni zirvelere doğru ilerlendiğini belirtti. Uluhan, 10.000 puanın üzerindeki hareketin devam edebileceğini ve endeksin 10.150 ve 10.500 seviyelerini test edebileceğini öngördü.

Perform Portföy Fon Yöneticisi Altan Aydın ise değerlemelerin yüksek olsa da ülkenin yeniden değerlendirme sürecinde olduğunu ve bu nedenle yabancı yatırımların artacağını düşündüğünü belirtti. Aydın, endeksin yılsonunda dolar bazında 400 puan artış gösterebileceğini ifade etti.