Cevdet Yılmaz, 2025'e Dair Ekonomi Hedeflerini Açıkladı

Cevdet Yılmaz, 2025'e Dair Ekonomi Hedeflerini Açıkladı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gelecek yıl enflasyonu yüzde 20'nin altına indirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Yılmaz, "2026'da ise tek haneli rakamlara yeniden dönecek ülkemiz. Bunun planını programını yapmış durumdayız." dedi. Yılmaz, ayrıca 'haksız fiyat uygulamalarının oluşumunu engellemek için' yasal düzenlemenin geleceğine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TRT HABER'e yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin ekonomik büyüklük olarak 1 trilyon doları geçtiğini belirterek, "Dünyanın 17. büyük ekonomisiyiz, satın alma gücü paritesine göre 11. büyük ekonomiyiz." dedi.

Yılmaz, Türkiye'nin kişi başına gelirinin 13 bin doları aştığını, ihracat ve turizmin de ciddi bir performans gösterdiğini ifade etti. Geçen yıl mayıs ayında 60 milyar dolar civarında olan cari açığın, yıl sonunda 45 milyar dolara düştüğünü ve bugün geldikleri noktada 31 küsur milyar dolarda olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, enflasyonla mücadeledeki yol haritasının etkilerinin görülmeye başlandığını belirterek, "Geçen yıl ortalama aylık enflasyonumuz 4,3 civarında gerçekleşti. Son olarak mart ayında 3,2 enflasyon gördük. Bunun önümüzdeki aylarda daha çok ivme kaybetmesini bekliyoruz." dedi. Yılmaz, enflasyonun düşürülmesinin temel öncelikleri olduğunu vurgulayarak, "Vatandaş şu anda enflasyonu birinci öncelikli konu olarak görüyorsa bu hükümetin de birinci öncelikli konusudur. Gelecek yıl yüzde 20'nin altını hedefliyoruz, 2026'da ise tek haneli rakamlara yeniden dönecek ülkemiz. Bunun planını programını yapmış durumdayız." şeklinde konuştu.

Yılmaz, ayrıca Türkiye'nin yabancı sermaye girişinin arttığını belirterek, "Türkiye ekonomisine zarar vermeyi öngören birtakım çevrelerin sistematik çalışmaları oldu. 22 Mart'tan sonra sadece hisse senedi piyasasına 1,2 milyar dolarlık giriş görüyoruz." dedi.