Doğal Gaz Desteği İçin Çalışma Yapılıyor İddiası Gündemde

Doğal Gaz Desteği İçin Çalışma Yapılıyor İddiası Gündemde
Doğal gaz desteğinin sona ermesiyle birlikte zam beklentisi artarken, dar gelirli vatandaşlara yönelik yeni bir destek müjdesi geldi. Yeni torba yasa kapsamında, dar gelirli aileler için doğal gaz faturalarında devlet yardımı yapılacağı iddia ediliyor.

25 metreküplük doğal gaz desteği mayıs ayı başında sona erdi. Bu gelişmenin ardından doğal gaz fiyatlarında artış olup olmayacağı merak konusuyken, yeni torba yasada dar gelirli vatandaşlar için düşük fatura desteği sağlanacağı ortaya çıktı.

Kulislere göre dar gelirli vatandaşların doğal gaz faturalarında belirli bir indirim yapılması planlanıyor. Örnek verecek olursak; yüksek gelirli bireylerden 3 bin TL'lik bir faturanın tamamı tahsil edilirken, dar gelirli vatandaşlardan bu miktarın yalnızca bir kısmı, yüzde 30'u alınacak. Geri kalan tutar ise devlet tarafından karşılanacak.

Gelir gruplarının hangi kriterlere göre belirleneceğine dair özel bir çalışma yürütülüyor. Bu düzenlemenin detaylarının önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Show Haber'in haberine göre vatandaşlar bu yeni düzenlemeyi "Yetersiz ama yine de katkı sağlar." şeklinde değerlendirdi.