Dolar/TL Yatay Seyrini Sürdürüyor

Dolar/TL Yatay Seyrini Sürdürüyor
Dolar/TL, yeni güne yatay bir seyirle başladı. Sabah saatlerinde 32,2980 seviyesinden işlem gören dolar/TL, dünkü kapanışına yakın seyrediyor.

Dolar/TL, günü yatay başladıktan sonra 32,2980 seviyesinden işlem görerek seyrini koruyor. Dünün yükseliş eğiliminde tamamlayan dolar/TL, yüzde 0,2'lik bir artışla 32,3051'den kapanış yapmıştı.

ABD'de açıklanan enflasyon verileri Fed'in faiz oranlarını düşürmek için acele etmeyeceğine yönelik görüşü kuvvetlendiriyor.

Mart ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), piyasa beklentilerinin üzerinde, aylık bazda yüzde 0,4 ve yıllık bazda yüzde 3,5 artışla gerçekleşti. Bu veriler sonrasında para piyasalarında, Fed'in mayıs toplantısında politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken ilk faiz indirimine gitme ihtimali haziran için yüzde 22'ye indi.

Fed Tutanaklarında Enflasyon Endişesi

Fed'in yayımladığı son toplantı tutanakları, Fed yetkililerinin enflasyonun sürdürülebilir şekilde yüzde 2'ye indiğine dair güveni artırmadığını ortaya koydu.

Bugün, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararı ve ABD'de Üretici Fiyat Endeksi'nin (ÜFE) açıklanması piyasaların odak noktasında. Analistler, ECB'nin faizleri sabit bırakmasına kesin gözüyle bakarken ECB Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının piyasaları etkileyeceği belirtiliyor.

Teknik açıdan dolar endeksinde 106 ve 107 seviyelerinin direnç, 105 ve 104'ün ise destek olarak öne çıktığı kaydediliyor.