Düğün Masrafları İkiye Katlandı

Düğün Masrafları İkiye Katlandı
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'de düğün maliyetlerinin giderek arttığını belirtti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ülke genelindeki düğünlerin maliyetinin giderek arttığına dikkat çekti. Palandöken, yazılı açıklamasında ortalama bir düğünün maliyetinin 500 bin liradan başladığını belirtti. Döviz kurlarındaki artış ve yüksek enflasyonun etkisiyle, ürün ve hizmetlerde önemli fiyat artışlarının yaşandığını vurguladı.

Geçen yıl yaklaşık 565 bin çiftin evlendiğini hatırlatan Palandöken, bu yılın da yaklaşık 600 bin çiftin evlenmesinin beklendiğini söyledi. Palandöken, mobilyacıdan beyaz eşyacıya, kuyumcudan tekstilciye kadar birçok esnafın, yuva kuracak çiftlerin harcamalarından etkilendiğini ifade etti.

Düğün sezonuna hazır olan onlarca farklı sektörde esnafın bulunduğunu belirten Palandöken, bu yıl yapılacak düğünlerle birlikte evliliklerin 500 milyar liralık ekonomi oluşturmasının beklendiğini kaydetti.

Palandöken, hükümetin gençleri evliliğe teşvik etmek için çeşitli destekler sağladığını ancak tüm çiftler için sıfır faizli destek kredilerinden yararlanma olanaklarının sağlanmasının önemli olduğunu söyledi. Bu desteklerin çiftlerin düğün masraflarına katkı sağlayacağını ve ekonomiye olumlu katkılar yapacağını belirtti.