Enflasyon Düzeltmesi 2024'te Uygulanmayacak

Enflasyon Düzeltmesi 2024'te Uygulanmayacak
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, mükellefleri ilgilendiren önemli bir değişikliği duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan son düzenlemeyle vergi mükellefleri için önemli bir karar alındı.

2024'ün ilk vergilendirme dönemi olan Ocak-Mart periyodunda mükelleflerin, enflasyon düzeltmesi yapmaması yönünde karar alındı. Bu kritik değişiklik, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile Resmi Gazete'de duyuruldu ve hemen yürürlüğe girdi.

17 Mayıs 2024 tarihine kadar verilmesi gereken birinci geçici vergi beyannamesi için enflasyon düzeltmesi yapılmasına gerek olmayacak. Bu durumda, beyannamenin ekinde yer alan bilançonun doldurulmasına da ihtiyaç duyulmayacak.

Altın-Gümüş Alım Satımında İstisna

Sadece sürekli olarak işlenmiş altın, gümüş alım-satımı ve imali ile uğraşan mükellefler için bu kuralın bir istisnası var.

Onlar, her geçici vergi dönemi sonunda enflasyon düzeltmesi yapma zorunluluğunu sürdürecekler. Bu nedenle, 2024'ün ilk geçici vergi dönemi dahil olmak üzere enflasyon düzeltmesi yapmaya devam edecekler.

Diğer yandan, 2023 hesap dönemi sonuna ait bilançolar hala enflasyon düzeltmesine tabi tutulacak.