Enflasyon ve Fahiş Fiyatlarla İlgili Yeni Çalışmalar Gündemde

Enflasyon ve Fahiş Fiyatlarla İlgili Yeni Çalışmalar Gündemde
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadele amacıyla yapılacak düzenlemeler üzerinde çalışmaların sürdüğünü duyurdu.

Türkiye'nin bir numaralı gündemi olan artan enflasyon ve hayat pahalılığıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde "Kısa süre içinde somut birtakım adımlarla enflasyonu da artıran bu fahiş fiyatlara karşı mücadelemiz kesinlikle gerçekleşecektir" ifadelerini kullanmıştı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise yapılacak düzenlemelerle ilgili olarak, "Önümüzdeki yakın günlerde yeni düzenlemelerle bu konuda çok daha sıkı şekilde bir çalışma içinde yola devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Hazırlanan taslak metin kapsamında, para cezalarının önemli ölçüde artırılması beklenirken, cezaların 10 katına kadar çıkarılması ve iş yeri kapatma gibi ciddi yaptırımların da yer alması planlanıyor.

Bakan Bolat: Yakında Yeni Düzenlemelerle Yola Devam Edeceğiz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Merkezi'nde düzenlenen Meslek Kuruluşları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda 81 ilin esnaf birlikleri başkanlarıyla buluştu.

Bolat; salgın, felaket ve savaş gibi olağanüstü durumlarda ekonomideki fırsatçılık ve stokçuluğun arttığını belirterek, bu tür olumsuz durumlarla mücadelede kararlı bir tavır sergilediklerini ifade etti.

Bakanlık olarak güçlendirilmiş denetim ekipleriyle sürekli olarak sahada faaliyet gösterdiklerini ve bu konuda taviz vermeyeceklerinin altını çizen Bolat, "Fırsatçılara, stokçulara, karaborsa zihniyetine izin vermeyeceğiz. Yakında yeni düzenlemelerle bu konuda çok daha sıkı şekilde bir çalışma içinde yola devam edeceğiz" dedi.

İşte Masadaki̇ Formüller

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyatlarla mücadele yasası için çalışmalara bir süre önce başladı.

Çalışmalar çerçevesinde taslak metin hazırlanırken, fahiş fiyatlarla mücadele yasası düzenlemesi önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacak.

Kanun teklifinde para cezalarının ciddi oranda artırılması ve işyerinin kapatılması gibi ağır cezaların yer alması bekleniyor. Ticaret Bakanlığı'nın taslak metninde, 350 bin lira olan üst limitli cezaların 10 kat artırılması planlanıyor.

Cezaların alt ve üst limitleri yeniden belirleniyor. Kulislerdeki bilgilere göre, cezaların üst sınırı 2 milyon liradan 11 milyon liraya çıkarılacak. Ayrıca, taslak metinde 10 günlük iş yeri kapatma cezasının da yer alacağı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sinyali̇ Vermişti

Irak ziyaretinden dönüş yolunda uçakta Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı: "Gerekli tedbirler için ilgili bakanlıklarımız şu anda çalışmalarını yapıyorlar. Kısa süre içinde somut birtakım adımlarla enflasyonu da artıran bu fahiş fiyatlara karşı mücadelemiz kesinlikle gerçekleşecektir. Ambalajların üzerine fiyatlarının yazılması konusu da düşünülebilir. Burada taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz. Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bunu kim yaparsa yapsın bedelini fazlasıyla ödeyecek."