Engelli ve Yaşlılara Yönelik Ödemeler Hesaplara Yatırıldı

Engelli ve Yaşlılara Yönelik Ödemeler Hesaplara Yatırıldı
Bakan Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklamada, yaşlı aylığı ve engelli aylıkları için toplamda 4,8 milyar TL'nin hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye genelindeki yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik yapılan ödemeler hakkında açıklamalarda bulundu. Mayıs ayına ilişkin olarak toplamda 4,8 milyar TL tutarında yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını duyurdu.

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımlarını sağlamak amacıyla çeşitli sosyal yardım programları geliştirdiklerini belirtti. Bu kapsamda eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar geniş bir yelpazede destek verdiklerini vurguladı.

Engelli ve yaşlı vatandaşların bağımsız bir şekilde yaşayabilmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Bakan Göktaş, "Toplumun her alanında yanlarında olduğumuzu göstermek için çaba sarf ediyoruz. Bu çerçevede, Mayıs ayı için toplamda 4,8 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık." şeklinde konuştu.

Bakan Göktaş, yapılan ödemelerin detayları hakkında da bilgi verdi. Buna göre yaklaşık 2,6 milyar TL tutarında yaşlı aylığı ile yaklaşık 2,2 milyar TL tutarında engelli aylığının hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığı belirtildi.