Fahiş Fiyat ve Stokçuluk Cezalarının Artırılmasına İlişkin Kanun Teklifi Kabul Edildi

Fahiş Fiyat ve Stokçuluk Cezalarının Artırılmasına İlişkin Kanun Teklifi Kabul Edildi
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, fahiş fiyat artışlarını ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren kanun teklifini kabul etti.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, fahiş fiyat artışlarına ve stokçuluğa karşı önlemleri içeren kanun teklifini onayladı.

Kabul edilen kanun teklifi, fahiş fiyat uygulayanlara yönelik cezaların artırılmasını ve stokçuluk yapanlara kapatma cezasının gündeme gelmesini içeriyor.

Kanun teklifi, rekabetin korunması ve ürün güvenliğinin sağlanması amacıyla yeni düzenlemeleri kapsıyor.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edilen kanun teklifiyle, fahiş fiyat uygulayanların cezaları 100 bin liradan 1 milyon liraya, stokçuluk yapanların cezaları ise 1 milyon liradan 12 milyon liraya yükselecek. Ayrıca stokçuluktan bir yılda üç kez ceza alan işletmelere 6 güne kadar kapatma cezası verilecek.

Satıştan kaçınanlara mal ve hizmet bedeline göre belirlenen oranda ceza uygulanacak. Ayrıca düzenleme kapsamında, internetteki aldatıcı reklamlara erişimi engellemek için yeni tedbirler alınacak.