Koç Holding, Yapı Kredi Hisselerini First Abu Dhabi Bank'a Satıyor

Koç Holding, Yapı Kredi Hisselerini First Abu Dhabi Bank'a Satıyor
Koç Holding, bankadaki yüzde 61,2'lik hissesinin Birleşik Arap Emirlikleri merkezli dev banka First Abu Dhabi Bank'a (FAB) satılması konusunda önemli bir adım attı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli First Abu Dhabi Bank (FAB), Türkiye'nin en büyük dördüncü özel bankası olan Yapı Kredi'nin yüzde 61,2 hissesini satın almak için Koç Holding ile ileri aşamada görüşmelerde bulunuyor. Reuters, bu anlaşmanın 8 milyar dolar değerinde olduğunu bildirdi.

Görüşmelerin gizli yürütülmesi nedeniyle isimlerinin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, anlaşmanın nihai detaylarının aylar süren müzakereler sonucunda belirlendiğini belirtti. Kaynaklardan biri, Koç Holding'in Yapı Kredi'deki hisseleri için yaklaşık 8,5 milyar dolar talep ettiğini, FAB'ın ise yaklaşık 7,5 milyar dolar teklif ettiğini söyledi.

Hem Koç Holding hem de First Abu Dhabi Bank, Reuters'ın sorularına cevap vermedi. Ancak Koç Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, payların satışı konusunda ön görüşmelerin devam ettiği bildirildi.

Yapılan açıklama şöyle:

“Basın-yayın organlarında, bağlı ortaklığımız Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.’de (YKB) sahip olduğumuz payların satışına yönelik görüşmelerin son aşamaya geldiğine dair haberler çıkmıştır. Bilindiği üzere holding şirketi olarak portföyümüz ile ilgili gündeme gelebilecek alternatiflerin değerlendirilmesine yönelik olarak, ilgili taraflarla görüşmeler yapılabilmektedir. Medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak da benzer nitelikte ön görüşmeler devam etmekle birlikte, Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmamaktadır. İşbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır”