Kocaeli'de Zam Yok! Bir Fırın, Ekmeği 7,5 TL'den Satmaya Başladı

Kocaeli'de Zam Yok! Bir Fırın, Ekmeği 7,5 TL'den Satmaya Başladı
Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki bir fırın, zam döneminde bile ekmeği 7,5 TL'den satarak vatandaşlara büyük bir yardım yaptı. Fırının sahibi Recep İslam, bu kampanyayla hem halka hizmet etmek hem de piyasada farklılık yaratmak istediklerini belirtti.

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği'nin kararıyla 6 Mayıs Pazartesi gününden itibaren Kocaeli'de 200 gram ekmek 10 TL olarak belirlenmişti. Ancak Körfez ilçesi Ağadere Caddesi'nde bulunan fırının işletmecisi Recep İslam, zamlı fiyatlara rağmen ekmeği 7,5 TL'den satışa sunarak dikkatleri üzerine çekti. İslam, "Bir markete gidip ekmeği 7,5 TL'den vereceğime kendi tezgahımda satmak daha mantıklı olur" diyerek bu stratejiyi neden benimsediğini açıkladı.

Fırın sahibi Recep İslam, ekmeğin gramajında ve kalitesinde herhangi bir değişiklik olmadığını vurguladı. İslam, "Bu kampanya ile halkımıza faydalı olmayı amaçladık. Zorlu ekonomik koşullarda umarım diğer fırıncılar da benzer adımlar atar ve birlikte halkımıza destek olabiliriz" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar Memnun

Kampanyadan faydalanan vatandaşlar, uygun fiyatlı ekmek için fırına teşekkürlerini iletti. Yan dükkanda esnaflık yapan Hüseyin Elmas, "2 ekmek almak için 20 TL verdim, para üstü olarak 5 TL aldım. Ekmeğin fiyatının 7,5 TL olduğunu öğrendim. Bu kampanya çok yerinde olmuş. Diğer esnafların da örnek almasını temenni ederim" dedi.

Recep İslam, kampanyanın süresi hakkında kesin bir şey söyleyemese de, "Tahminimce 2-3 ay, belki daha uzun bir süre bu fiyatla devam edeceğiz. Zarar görmediğimiz sürece 7,5 TL'den satmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Ekonomik şartlar el verdiği sürece bu fiyatı koruyacaklarını belirten İslam, halkın desteğiyle bu zor günlerin üstesinden gelebileceklerini ifade etti.