Mehmet Şimşek Vergi Artırımı Olmayacağını Açıkladı

Mehmet Şimşek Vergi Artırımı Olmayacağını Açıkladı
İstanbul'da gerçekleştirilen Türkiye'nin ATM Merkezi-TAM projesi lansmanında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ülkenin ekonomik durumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da Türkiye'nin ATM Merkezi-TAM projesinin lansmanında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekonomi programının sorunsuz bir şekilde işlediğini ve vergi artışı gibi adımların atılmayacağını belirtti.

Bakan Şimşek, yaptığı açıklamada, ekonomi programının istikrarlı bir şekilde ilerlediğini belirterek, iç talebin güçlü seyrettiğini ve dezenflasyon dönemine geçişin planlandığını ifade etti.

Özellikle cari açık konusunda dikkat çeken Şimşek, geçen yılın Mayıs ayına göre cari açığın 30 milyar doların altına düştüğünü ve hedeflerinin bu açığı milli gelirin yüzde 2,5'in altına çekmek olduğunu vurguladı.

Bakan Şimşek, cari açığın kalıcı şekilde düşürülmesi için yeşil, dijital dönüşüm ve yeni sanayi politikaları uygulanacağını belirtti. Bu kapsamda, altına yönelik kota uygulamasının getirildiğini ve bu durumun bazı çevreleri memnun etmediğini açıkladı.

Finansmana erişim konusunda da değerlendirmelerde bulunan Bakan Şimşek, Türk bankaları ve şirketlerinin küresel finansmana erişiminde giderek daha iyi bir noktaya geldiğini dile getirdi. Uluslararası bankalarda Türkiye'nin güçlü konumunu vurgulayarak, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin gelişmelerini olumlu bir şekilde değerlendirdiğini ifade etti.

Son olarak, Şimşek, ekonomi programının devamı için kararlı olduklarını ve not artışı gibi olumlu gelişmelerin devam edeceğini belirterek, doğru alanlara kaynakların kanalize edilmesi ve ekonominin istikrarının sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.