Merkez Bankası'ndan Sert Faiz Artışı: Yüzde 42,5'e Yükseltildi

Merkez Bankası'ndan Sert Faiz Artışı: Yüzde 42,5'e Yükseltildi

Merkez Bankası, yılın son faiz kararını açıklayarak politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 42,5'e yükseltti. Bankadan yapılan açıklamada, "Parasal sıkılaştırma adımları en kısa zamanda tamamlanacak." ifadelerine yer verildi.

Üst üste yedinci toplantıda faizi artıran Merkez Bankası, politika faizini 250 baz puan yükselterek yüzde 42,5'e çıkardı. Yapılan açıklamada, "Para Politikası Kurulu politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 40'tan yüzde 42,5 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir." denildi.

Enflasyonla Mücadelede Güçlü Adımlar: Faizde Yüzde 42,5'e Çıkış Devam Ediyor

Merkez Bankası, enflasyonla mücadele kapsamında aldığı kararlar doğrultusunda politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 42,5'e yükseltti. Hafize Gaye Erkan'ın göreve gelmesinin ardından 7 ay içinde toplamda 3.400 baz puanlık faiz artışına gidilmiş oldu.

Açıklamada, "Kurul, dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine önemli ölçüde yaklaşıldığını değerlendirerek parasal sıkılaştırma hızını yavaşlatmıştır. Fiyat istikrarının kalıcı tesisi için gerekli parasal sıkılığın ise gerektiği müddetçe sürdürüleceği değerlendirilmiştir." denildi.

Merkez Bankası, politika kararları ve parasal sıkılaştırma sürecindeki adımlarıyla enflasyonun ana eğilimini geriletecek ve orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak koşulları sağlamaya devam edeceğini belirtti.