Orta Doğu Gerilimi Petrol Fiyatlarını Etkiliyor

Orta Doğu Gerilimi Petrol Fiyatlarını Etkiliyor
Petrol piyasaları, Orta Doğu'daki gerilimin etkisi altında dalgalanmaya devam ediyor. Brent petrolü, uluslararası piyasalarda 90,45 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Uluslararası piyasalarda, Orta Doğu'daki gerilimin petrol fiyatları üzerindeki etkisi devam ediyor. Brent petrolü, varil başına 90,45 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Dünkü hareketli seansın ardından, Brent petrolünün varil fiyatı 90,48 dolara kadar yükseldi ancak günü 90,48 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün ise saat 10.06 itibarıyla, kapanışa göre yüzde 0,03'lük bir azalışla 90,45 dolara geriledi. Diğer bir önemli endeks olan Batı Teksas türü ham petrol ise varil başına 86,16 dolardan alıcı buldu.

Orta Doğu'daki tansiyon, özellikle İsrail ve Hamas arasındaki gerginliklerin artmasıyla daha da yoğunlaştı. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin aile üyelerinin hayatını kaybettiği olay, ateşkes ve esir anlaşması müzakereleri üzerindeki endişeleri arttırdı.

Bölgedeki gerilim, geçtiğimiz hafta İsrail'in Suriye'deki İran konsolosluğuna yönelik saldırısının ardından daha da artmıştı. Bu durum, Orta Doğu'nun petrol rezervlerinin çoğunluğunun bulunduğu bölgede arz kesintisi yaşanabileceği durumunu akıllara getirdi.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in İsrail'in saldırısını kınayan sözleri de tansiyonu daha da yükseltti. Hamaney, İsrail'in bu eyleminin ülkesinin topraklarına yapılmış bir saldırı olduğunu belirterek, "Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak." dedi.

Tüm bu gelişmelerin yanı sıra ABD'nin benzin stoklarında yaklaşık 700 bin varillik bir artış yaşandı.

Brent petrol fiyatlarında teknik olarak 91,30 ile 93,16 dolar aralığının direnç, 89,44 ile 87,58 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtildi. Ancak, Orta Doğu'daki gerginliklerin seyri petrol piyasalarında belirsizliği koruyor.