SPK'dan İki Şirketin Halka Arzına Onay

SPK'dan İki Şirketin Halka Arzına Onay
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi AŞ ile Efor Çay Sanayi ve Ticaret AŞ'nin halka arz başvurularına onay verdi. Ayrıca çeşitli şirketlerin borçlanma aracı ihracı ve kira sertifikası başvuruları da kabul edildi.

Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi AŞ, pay başına 30 TL fiyatla halka arz edilecek. Halka arz kapsamında, Reyhan Mollaoğlu, Yusuf Seğmen, Emine Seğmen, Oya Yener, Meral Yıldırım, Neval Elaldırsın, Nihal Özcanlı, Ömer Seğmen, Gülsen Seğmen, Birsen Yaka, Beyhan Değerli ve Ayhan Seğmen'e ait toplam 24 milyon TL nominal değerli paylar satışa sunulacak.

Efor Çay Sanayi ve Ticaret AŞ ise pay başına 14,50 TL fiyatla halka arz edilecek. Bu kapsamda, İbrahim Akkuş'a ait 27 milyon TL nominal değerli paylar halka arz edilecek.

Çeşitli Borçlanma Araçları ve Kira Sertifikası İhraçları Onaylandı

SPK, Çan2 Termik AŞ'nin 7 milyon TL tutarındaki bedelsiz pay ihracını onayladı. Ayrıca, Turkrent Operasyonel Kiralama AŞ'nin 250 milyon TL, Q Yatırım Bankası AŞ'nin 500 milyon TL, Tv8 Tv Yayıncılık AŞ'nin 600 milyon TL ve Destek Yatırım Bankası AŞ'nin 250 milyon TL tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvuruları kabul edildi.

Aktif Bank Sukuk Varlık Kiralama AŞ'nin 650 milyon TL ve Emlak Varlık Kiralama AŞ'nin 500 milyon TL tutarındaki kira sertifikası ihraç başvuruları da onaylandı.

Yeni Fonların Kuruluşuna İzin Verildi

Kurul, RE-PIE Portföy Yönetimi AŞ'nin Larinda Smart Energy Technology Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Ziraat Portföy Yönetimi AŞ'nin Plan S Uydu ve Uzay Teknolojileri Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Tera Portföy Yönetimi AŞ'nin Hisse Senedi Şemsiye Fonu, Tera Portföy Yönetimi AŞ'nin Değişken Şemsiye Fonu ve Tera Portföy Yönetimi AŞ'nin Borçlanma Araçları Şemsiye Fonu'nun kuruluşuna ve katılma paylarının ihracına ilişkin başvuruları onayladı.

Sanifoam Endüstri ve Tüketim Ürünleri Sanayi Ticaret AŞ (SANFM) pay piyasasında yapılan işlemlerle ilgili olarak, 5 kişiye toplam 4 milyon 539 bin 920 TL idari para cezası verildi. Ayrıca Türkiye'de yerleşik kişilere yönelik olarak internet üzerinden yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırdığı belirlenen 21 internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli hukuki işlemlerin başlatılmasına karar verildi.