Stokçuluk Yapan İş Yerlerine Kapatma Cezası Geliyor

Stokçuluk Yapan İş Yerlerine Kapatma Cezası Geliyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) gündeminde, stokçuluk ve fahiş fiyat artışlarına karşı sert önlemleri içeren önemli bir düzenleme bulunuyor.

TBMM Genel Kurulu'nda yeni haftada fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarına ilişkin düzenleme görüşülecek. Düzenleme, fahiş fiyat artışı cezasının 100 bin liradan 1 milyon liraya, stokçuluk cezasının ise 1 milyon liradan 12 milyon liraya yükseltilmesini öngörüyor. Ayrıca en az 3 defa stokçuluk yapanlara 6 gün işyeri kapatma cezası da verilebilecek.

Kapatma Cezası ve Pazarcılara Tezgah Tahsisi

Düzenleme kapsamında, stokçuluk yapan iş yerlerine verilecek kapatma cezalarıyla birlikte, kapalı pazar yerlerinde tezgah tahsisinde de değişiklikler yapılacak. Tezgahların aracılar yoluyla kiralanması yasaklanacak ve tezgahlar pazarcılara doğrudan tahsis edilecek. Bu adımlarla, pazarlarda adil bir rekabet ortamı oluşturulması hedefleniyor.

Önümüzdeki Hafta Genel Kurul Gündeminde

Yapılması planlanan düzenlemeyle ilgili detayların önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi bekleniyor. Bu düzenlemenin yanı sıra, Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı kurulmasını öngören kanun teklifinin de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmelerine başlanacak. Ayrıca Salı ve Çarşamba günleri Meclis'te grupları bulunan siyasi partilerin grup toplantıları da yapılacak.