Türkiye'de Et Fiyatları Avrupa Ortalamasını Katladı

Türkiye'de Et Fiyatları Avrupa Ortalamasını Katladı
Avrupa Birliği'nin İstatistik Ofisi Eurostat'ın raporuna göre, Türkiye'de geçen senenin şubat ayına kıyasla et fiyatları yüzde 100.4 artarak Avrupa'daki artış ortalamasını tam 30 katına çıkardı.

Türkiye'de et fiyatları, Avrupa ülkelerini geride bırakarak dikkat çekici bir artış gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, mart ayında kuzu eti yüzde 18.8, dana eti yüzde 14.7 ve tavuk eti yüzde 12.2 oranında fiyat artışı kaydedildi. Bu yükseliş, Avrupa Birliği ülkelerindeki senelik enflasyon oranlarını geçti.

Avrupa Birliği’nin İstatistik Ofisi Eurostat’ın raporuna göre, Avrupa'da et fiyatları ortalama yüzde 3.3 artarken, Türkiye’de bu artış yüzde 100.4’e ulaştı. Türkiye, et fiyatlarındaki artışta Avrupa ülkelerini ortalama 30’a katladı.

Mart ayında Avrupa’da Türkiye’den sonra en büyük artış yüzde 10.2 ile İzlanda’da görüldü. Sırbistan yüzde 9’luk artışla üçüncü olurken, İspanya’da yüzde 4.7, İtalya’da yüzde 3.1, Almanya’da yüzde 3, Fransa’da ise yüzde 2.3 oranında artış kaydedildi. Ancak bazı Avrupa ülkelerinde et fiyatları gerilerken, Türkiye'de hızla yükseliş devam ediyor.