Türkiye'nin Elektrik Üretimi Ocak Ayında Yüzde 8,8 Arttı

Türkiye'nin Elektrik Üretimi Ocak Ayında Yüzde 8,8 Arttı
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun verilerine göre ülkenin elektrik üretimi geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8,8 yükselerek 28 milyon 549 bin 38 megavatsaate ulaştı.

Türkiye'nin lisanslı elektrik üretimi, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 8,8 artarak rekor bir seviyeye ulaştı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun yayınladığı rapora göre Ocak ayında üretilen elektrik miktarı 28 milyon 549 bin 38 megavatsaate yükseldi.

Üretimde en büyük payı yüzde 29,2 ile hidroelektrik santralleri aldı. Hidroelektrik enerjinin yanı sıra ithal kömür, rüzgar, doğal gaz ve linyit santralleri de Türkiye'nin elektrik ihtiyacını karşılamada önemli rol oynadı.

Tüketici Sayısı ve Kurulu Güçte Artış

Elektrik tüketimi de geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7 artış gösterdi.

Ocak ayında faturalanan elektrik tüketimi 22 milyon 755 bin 71 megavatsaate ulaştı. Tüketimin büyük bir kısmı sanayi ve meskenlerden sağlanırken, kamu ve özel hizmetler ile diğer aboneler de önemli bir paya sahip.

Türkiye'de elektrik tüketici sayısı Ocak ayında yüzde 2,14 artarak 49 milyon 740 bin 80'e yükseldi. Aynı dönemde lisanslı elektrik kurulu gücü de yüzde 1,25 artarak 96 bin 405 megavata çıktı. Doğal gaz, hidroelektrik, rüzgar ve kömür gibi çeşitli enerji kaynaklarından elektrik üreten tesislerin katkısı büyük oldu.