Türkiye'nin Enerji İthalatı Şubatta Düştü

Türkiye'nin Enerji İthalatı Şubatta Düştü
Türkiye'nin enerji ithalatı faturası, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %14,6 azalarak 5 milyar 755 milyon 938 bin dolar olarak gerçekleşti.

Türkiye, enerji ithalatında belirgin bir düşüş yaşadı. Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre enerji ithalatında yüzde 14,6'lık bir azalma kaydedildi. Türkiye'nin ödediği enerji ithalat faturası, 5 milyar 755 milyon 938 bin dolar olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu ve Ticaret Bakanlığı verilerine göre ülkenin şubat ayı toplam ithalatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,2 oranında azalış gösterdi. İthalat tutarı 27 milyar 852 milyon 814 bin dolara geriledi.

Enerji İthalatı Detayları

Ülkenin enerji ithalatı kaleminde yer alan "mineral yakıtlar, mineral yağlar ve bunların damıtılmasından elde edilen ürünler, bitümenli maddeler, mineral mumlar" ise 5 milyar 755 milyon 938 bin dolarlık bir harcamayı gösterdi.

Geçen yılın aynı dönemine kıyasla enerji ithalatında yaşanan yüzde 14,6'lık düşüş, ülkenin enerji tedarikindeki dışa bağımlılığının azaldığına işaret ediyor.

Ancak enerji ithalatındaki genel düşüşe rağmen ham petrol ithalatında yüzde 12,2'lik bir artış yaşandı. Ham petrol ithalatı 2 milyon 263 bin 951 tona çıktı.