Türkiye'ye 687 Milyon Dolarlık Doğrudan Yatırım

Türkiye'ye 687 Milyon Dolarlık Doğrudan Yatırım
Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın 20. Kuruluş Yıldönümü Programı'na katılan Ticaret Bakanı Bolat, iki ülke arasındaki ticaretin ivme kazandığını belirtti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TD IHK) 20. Kuruluş Yıldönümü Programı'na katılarak Türkiye-Almanya ekonomik ilişkilerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat, Türkiye'de 8 binden fazla Alman firmasının faaliyet gösterdiğini ve Almanya'dan Türkiye'ye 2023 yılında 687 milyon dolarlık doğrudan yatırım yapıldığını belirtti.

TD IHK'da toplamda 452 üyenin bulunduğunu ve bunların içinde Türkiye'den 154 oda ve borsanın yer aldığını ifade eden Bolat, geri kalan üyelerin ise Türkiye ve Almanya'daki firmalardan oluştuğunu aktardı. Bolat, Türkiye-Almanya ticaret hacminin son dönemde artan ivmeyle 2023'te 50 milyar dolara ulaştığını vurguladı.

Bolat, Almanya'da yaşayan Türk girişimcilerin ve soydaşların Türkiye-Almanya ilişkilerinin en önemli unsurlarından biri olduğunu dile getirerek, Almanya'da yaklaşık 80 bin Türk girişimcinin yılda 80 milyar avro ciro elde ettiğini ve 500 binden fazla kişiyi istihdam ettiğini belirtti. Ayrıca Sivil Toplum Kuruluşlarının Türk-Alman ekonomik ilişkilerinin gelişimine katkılarının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.