Zam Çanları Çalıyor! Sigara ve Alkol Fiyatları için Kesin Tarih Açıklaması Geldi

Zam Çanları Çalıyor! Sigara ve Alkol Fiyatları için Kesin Tarih Açıklaması Geldi
Tütün ve alkol ürünleri kullanıcılarına kötü haber geldi. Yakında yeni zamlar etiketlere yansıyacak. İşte detaylar...

Tütün tiryakilerine ve alkol kullanıcılarına kötü haber! Ocak ayındaki sigara fiyatlarına yapılan zammın ardından Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, yeni bir duyuru yaptı. Büyük zam geliyor! Peki, Tütüne ve alkole ne kadar zam geliyor? Ne zaman zam geliyor? İşte bu soruların cevabı...

Tarih Netleşiyor

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, 1 Nisan'dan sonra sigara fiyatlarına bir zam daha gelmesinin beklendiğini ve ayrıca alkol fiyatlarının da %10 oranında artırılacağını duyurdu.

Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada Aybaş, üretici firmaların ürün kısıtlamasına başladığını ve sigaralara yönelik gelecek zam konusunda bilgi aldıklarını belirtti.

sigara-ve-alkol-fiyatlari-icin-kesin-tarih-aciklamasi-geldi.jpg

Tütün ve Alkolde Zam Uyarısı

Tütün ve alkol piyasasında önemli gelişmeler devam ediyor. Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş'ın son açıklamalarına göre, 1-10 Nisan arasında alkollü içkiler ve sigaralara zam yapılması gündemde. Firmaların sigara satışında ürün kısıtlamasına başlaması da dikkat çekiyor. Aybaş'a göre, sigaralara dair dolaşan söylenti, zamların yaklaşık olarak 10 TL civarında olacağı yönünde. Ancak, zamların Bayram sonrasına kadar ertelenebileceği öngörülüyor.