Fenerbahçe, Passolig sistemine katılmasaydı...

Fenerbahçe, Passolig sistemine katılmasaydı...
Fenerbahçe, Passolig sistemine katılmasaydı, TFF ve GSGM'nin güvenlik kriterlerine uygun olmadığı gerekçesiyle Şükrü Saracoğlu Stadı'nın kapısına kilit vurulacaktı.

Sporx'in haberine göre; sarı-lacivertlilerin Passolig sistemine geçmesi, TFF’nin 19.8.2014’de Stadyum Güvenlik Talimatına yaptığı “ek” ve 22.8.2014 tarihinde GSGM’nin valiliklere ve TFF’nin de 5.9.2014 günü kulüplere gönderdiği “genelge” çerçevesinde Şükrü Saracoğlu Stadı’nın kapısına kilit vurulmasını önlemiş oldu.

Aksi halde, TFF’nin, Stadyum ve Güvenlik Talimatı gereği Şükrü Saracoğlu Stadı için müsabaka oynanması için gerekli olan “S&G Uygunluk belgesini” vermeme, GSGM’nin de son genelgesi kapsamında Şükrü Saracoğlu Stadı’nın “güvenlik sertifikasını” iptal etme durumunun söz konusu olduğu ortaya çıktı. Bu nedenlerden dolayı Şükrü Saracoğlu Stadı’nın kapısına kilit vurulma tehlikesiyle karşı karşıya kalınmasının ardından Fenerbahçe’nin sisteme dahil olduğu öğrenildi.

GSGM’DEN VALİLİKLERE: “GÜVENLİK SERTİFİKALARINI İPTAL EDİN”

Her yıl olduğu gibi bu yılda mayıs ayında valiliklere spor alanları güvenlik sertifikasıyla ilgili genelgesini gönderen GSGM’nin aynı konuda 22.8.2014 tarihinde ikinci kez genelge göndermesi dikkat çekerken, bu durumun da Fenerbahçe’nin e-bilet sistemine geçişte ayak diretmesinden kaynaklandığı ifade edildi. GSGM’nın bu tarihte valiliklere gönderdiği genelgede il güvenlik kurullarından kanunun öngördüğü uygulamalardan (e-bilet gibi) eksikler tespit edilen stat ve salonların mevcut olan güvenlik sertifikalarının iptal edilmesini talep etmesini talep ettiği ortaya çıktı.

TFF’DEN TALİMATA SON DAKİKA “E-BİLET” EKİ!

Yine Futbol Federasyonu'nun 19.8.2014 tarihinde Stadyum ve Güvenlik Sınıflandırma Kriterleri Tablosu'nun 161.sırasına yaptığı “E-bilet ve Merkezi Güvenlik Sistemi koşulu” ile ilgili ek de Fenerbahçe’yi bu konuda köşeye sıkıştıran bir başka neden oldu. TFF’nin “Stadyum ve Güvenlik Uygunluk Belgesi” için ortaya koyduğu 161 koşuldan “e-biletle ilgili” kriteri “zorunlu” kriter olarak belirlemesi sarı-lacivertlileri adeta sisteme mecbur etti.

TALİMAT “UYGUNLUK BELGESİ ALAMAZ” DİYOR

TFF’nin İlgili talimatın üçüncü bölümünde yer alan “Stadyum ve Güvenlik Uygunluk Belgesi” başlıklı 12. Maddesinde “S&G Uygunluk Belgesi olmayan stadyumda müsabaka oynanmaz” ve “ Yapılan uyarılara, verilen süreye rağmen stadyum ve güvenlik ile ilgili stadyumdaki eksiklikler giderilmez veya gösterilen stadyumda müsabakalar oynanmaz ise Federasyon kulübün tescilini silebilir” şeklinde ortaya koyduğu şartlar ile yine ilgili talimatın “cezalar” başlıklı 15. Maddesinde, “Ek’te yer alan hükümlere aykırı davranan kulüplerin kendi ili dahilinde yapacakları müsabakaların başka bir ilin sahasında oynatılmasına ve iybu talimatta yer alan kriterlere uymayan futbol sahalarının geçici bir süre müsabakalara kapatılmasına veya müsabakaların tamamen veya kısmen seyircisiz oynatılmasına tedbiren karar vermek yetkisi federasyon yönetim kurulana aittir” gibi ortaya ağır yaptırım koyması Türk futbolunu büyük bir kaostan kurtulduğunu gözler önüne serdi.

TFF’DEN KULÜPLERE SON DAKİKA “GENELGESİ”

Süper Lig ve PTT 1.Lig’deki 36 takımı kapsayan e-bilet sistemiyle ilgili Fenerbahçe’nin ayak dirtmesiyle yaşanan kriz ligin başlamasından sonra da devam etti… TFF talimatına ve kanuna rağmen sarı-lacivertlilerin Passolig sistemine geçişte diretmesinin ardından hem GSGM’nin hem de TFF’nin art arda genelge yayınlamaları dikkat çekti.

STADIN KAPISINA KİLİT VURULACAKTI

GSGM’nin 22.8.2014 tarihinde güvenlik sertifikalarının iptal edilmesiyle ilgili gönderdiği genelgenin ardından TFF’nin de 5.9.2014 tahininde spor toto süper lig ve PTT 1.Lig Kulüp başkanlıklarına 2014-2015 futbol sezonu müsabaka organizasyonu hakkında 4 sayfa ve 14 maddeden oluşan bir genelde gönderdiği ortaya çıktı. 5 Eylülde gönderilen bu genelge ve Şükrü Saraçoğlu Stadı’nın kapısına kilit vurulma tehlikesiyle karşı karşıya kalınmasının ardından Fenerbahçe cephesi TFF yetkililerinin de olduğu masada passolig sistemine geçiş yaptı.