Devlet Kesenin Ağzını Açtı! Destekler Hesaplara Geçti

Devlet Kesenin Ağzını Açtı! Destekler Hesaplara Geçti

Türkiye'de devlet desteklerinde önemli bir artış yaşandı! Aile Bakanlığı, hak sahibi kişilere her ay 7.608 TL ödeme yapmaya başladı. Türkiye'de sosyal devlet anlayışının en somut yansımalarından biri, son yıllarda sosyal yardımlarda yaşanan önemli artışlardır. Vatandaşların sosyal yardımlardan yararlanma oranındaki ciddi yükseliş, bu desteklerin toplum için ne kadar kritik olduğunu göstermektedir. Sosyal yardımlara yapılan düzenli zamlar, memur maaşlarındaki artışlarla paralellik göstererek adil bir politika izlendiğini göstermektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın son açıklaması ise 7.608 TL'lik sosyal yardım miktarıyla dikkat çekiyor.

Vatandaşlara Devamlı Destek

Evde bakım maaşı, sosyal yardımlar arasında özel bir öneme sahiptir. Bu destek, geniş bir vatandaş kitlesine yaygın bir şekilde dağıtılmaktadır ve sağladığı faydalar hem vatandaşlar hem de devlet için kazançlı bir sistem oluşturmaktadır. Evde bakım maaşı, ihtiyaç sahibi ailelerin bakıma muhtaç engelli veya yaşlı bireylerini evlerinde bakmaları karşılığında verilmektedir. Normalde devletin üstlendiği bu bakım maliyeti, bu şekilde aile içinde yapılarak devletin finansal yükü azaltılmış olur. Buna karşılık, devlet bakımı üstlenen kişilere aylık nakit desteği sağlamaktadır. Her ay düzenlenen evde bakım maaşı ödemeleri, vatandaşlara belirli bir günle sınırlı olmamakla birlikte genellikle ayın 15’i ile ay sonu arasında yapılıyor. Bu düzenleme, ihtiyaç sahiplerinin bütçelerine düzenli katkı sağlamaktadır. Aile Bakanlığı'nın bu yardımından her ay yaklaşık 1 milyon kişi faydalanmaktadır ve bu geniş kapsamlı sosyal yardım için yeni başvurular da kabul edilmektedir.

Evde Bakım Maaşı Yükseldi

Aile Bakanlığı tarafından bireylere verilen evde bakım maaşı, memur maaşlarına yapılan zam oranında artışla güncellendi. 2024 yılının Ocak-Temmuz döneminde evde bakım maaşı 7.608 TL olarak belirlendi. Temmuz ayında yapılacak memur maaşı zammıyla birlikte, evde bakım maaşına yeni bir zam daha uygulanacak ve Temmuz-Aralık döneminin aylık tutarı belirlenmiş olacak.