Galatasaray'a Avrupa'dan men şoku!

Galatasaray'a Avrupa'dan men şoku!
Galatasaray, sözleşmesini feshettiği Cesare Prandelli'ye gelecek yılki alacağını ödemek istemiyor. İkinci başkan Hamdi Yasaman, “FIFA’ya gidebilir. Fesih gerekçemiz var” diyor. “Hedefimiz Avrupa değil lig” sözünün haklı sebep olamayacağını savunan spor hukukçusu Emin Özkurt ise uyarıyor: Bahsedilen dava açılır ve ödeme yapılmazsa Avrupa’dan men kararı çıkabilir."

Bugün Gazetesi'nin haberine göre; Galatasaray'da, sözleşmesi feshedilen Cesare Prandelli konusunda sıkıntılar devam ediyor. İtalyan çalıştırıcı hem bu sezonun hem de gelecek yılın alacaklarını istiyor. Prandelli Galatasaray'dan yıllık 2.3 milyon Euro kazanıyordu. Bu sezon için 1.2 milyon Euro'yu aldı, 1.1 milyon Euro kaldı. Sarı kırmızılı yönetimi ise sadece bu sezonun alacaklarını vererek bir anlaşmaya gitmeyi planlıyor. Kulübün ikinci başkanı Hamdi Yasaman da bunu doğrular nitelikte yaptığı açıklamayla dikkat çekmişti.

AVUKAT ÖZKURT: O SÖZLER FESİH NEDENİ OLAMAZ

Prandelli'nin isterse FIFA'ya gidebileceğini belirten Yasaman, İtalyan hocanın, "Hedefimiz Avrupa değil lig" sözlerinin kulübün pazarlama gücüne zarar verdiğini ve bunun haklı sebep gösterilip sözleşmenin feshedilebileceğini dile getirmişti.
Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Spor Hukuku Uzmanı Av. Emin Özkurt ise sarı kırmızılıları uyardı.

Özkurt, "Bir teknik direktörün sözleşmesini feshetmek için hakaret içermeyen, teknik yoruma yönelik açıklamalara dayanmak mümkün değil. 'Hedefimiz Avrupa'da değil lig' açıklamasından dolayı sözleşme feshedilmesi haklı bir neden oluşturmaz. Mali sorumluluklardan kurtaracak nitelikte değerlendirilmez. Daha önce FIFA ve CAS nezdinde görülmüş dosyalar incelendiğinde bu yaklaşımın kulübü teknik direktöre ödeme yapmaktan kurtarmayacağı kanaati ağır basmaktadır" dedi.

"FAIR PLAY DE ÖNEMLİ"

Özkurt UEFA'nın Finansal Fair-Play hükümleri çerçevesinde kulüplere yaklaşımının da son derece önemli olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
"UEFA, bir kulübü başka kulüplere, futbolcusuna, teknik direktörüne, çalışanlarına ve/veya vergi dairesine karşı vadesi geçmiş borcu olmamasını şart kılmakta. Prandelli'ye belirlenmiş tarihlerde ödeme yapılmazsa, İtalyan hocanın Galatasaray'ı UEFA'ya şikayet etme hakkı var. Yükümlülükler yerine getirilmez ve vadeler geçirilirse Avrupa'dan men kararı çıkabilir."