Giritli Türkler, Urla Karantina Adası’nda Buluşacak

Giritli Türkler, Urla Karantina Adası’nda Buluşacak

İzmir Giritliler Derneği’nin 3 yıldır Urla Karantina Adası’nda gerçekleştirdiği etkinlikleri bu yıl da Urla Belediyesi’nin katkıları ile yapılacak. Giritli mübadillerin torunları 14 Aralık Pazar günü saat 13.00’de Urla’nın Karantina Adası’nda yer alan Tahaffuzhanede buluşacak. “Mübadelede Girit’ten İzmir’e ilk Adım” etkinliği için Urla’ya gelecek davetliler atalarının yaşadığı mübadele gerçeğini hep birlikte anlamaya çalışacaklar.
Etkinlik, mübadele ile Urla’ya gelen Giritlilerin ilk durağı olan Urla Karantina Adası’nda başlayacak. Konuşmaların yapılacağı etkinliğin ilk adımında halk dansları gösterisi ve tiyatral anlatı ile o gün yaşanan gerçeklikler canlandırılacak. Etkinlikte, mübadelede gelenlerin zamanın hastalıklarından herkesi korumak için dezenfekte oldukları Tahaffuzhane turu gerçekleşecek. Karantina Adası’ndaki bu tarihi yapı gezilerek, anma ve denize karanfil atma töreni yapılacak.
Karantina Adası’ndaki etkinliğin ardından Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 15.30’da Girit şiirleri, skeçler ve “Ardımda kaldı Girit” adlı tiyatro gösterisi sergilenecek.