Gökçelik Endüstri 4.0’a ilk adımı attı

Gökçelik Endüstri 4.0’a ilk adımı attı

“Rafın Olduğu Her Yerde” sloganı ile raf sektöründeki başarısını katlayarak sürdüren Gökçelik, GDS markası ile depo sistemleri konusunda da seri üretime geçti. Teknolojiyi yakından takip eden Gökçelik A.Ş, toplamda 30 bin metrekare kapalı alan, 50 milyon TL’lik yatırım ile 4 fabrikada raf sistemleri konusunda son teknoloji ile üretim yapıyor. Gökçelik, 4.fabrikasında Endüstri 4.0 hedefiyle otomasyon ve bilgi işlem teknolojileriyle Depo Sistemleri konusunda çözüm üretmeye devam edecek.

“Ağır Yüklerin Rafı Da Büyük Olur Sorumluluğu Da” sloganı ile Gökçelik Depo Sistemleri markası ile Nilüfer Organize Sanayi Bölgesinde 10 bin metrekarelik alanda depo sistemleri seri üretim hattını hayata geçirdiklerini ifade eden Yalçın Aras, “Yeni yatırımımız ile kapasitemizi en az yüzde 30 arttırdık. İnandığımız değerlerimizi, tecrübe, teknoloji ve kalite ile birleştirip, 50’den fazla ülkeye çözümler üretmeye devam ediyoruz. Yapmış olduğumuz işin gereği birçok sektörle iç içe çalışıyoruz. İlk üretime başladığımız yıllarda kısıtlı olanaklarla üretim yapımızın birçok sektörü içinde barındırdığı bilinci ile gelişimimizi sürdürdük. Büyüttüğümüz sektörlerin ihtiyaçlarına özel olarak ayrı birimler ve fabrikalar açtık. Market ekipmanları ürettiğimiz fabrikamız ayrı, ahşap mağaza dekorasyonları ürettiğimiz fabrikamız ayrı, özel ve pratik ürünleri ürettiğimiz fabrikamızı ise ayrı ayrı makinalaştırarak mümkün olduğu kadar yeni teknolojiler kullandık. Yeni çıkan teknolojileri ise sürekli takip ettik” dedi.

Yeni fabrika ile ilgili açıklama yapan Aras, “Bugün açılışını yaptığımız dördüncü fabrikamızda ise yep yeni bir dönemin temellerini atıyoruz. Yeni bir sürece adım atmamız gerektiğini birkaç yıl öncesinden planlayarak Endüstri 4.0’a geçiş yaptığımız bu fabrikamızın yatırımlarını tamamladık” diye konuştu.

Endüstri 4.0’ın Gökçelik’e kattıkları ile ilgili de bilgi veren Yalçın Aras, “Eskiden üç dakikada bir travers üretirken şimdi dakikada 7 travers üretebilir hale geldik. Dakikada dört metre ayak üretirken bunu 25 metreye çıkardık. Yılda 15-20 bin ton olan saç işleme kapasitemizi 100 bin tona çıkardık. En az 5 saatte boya rengi değiştirirken şimdi 10 dakikada boya değiştirebilen bir teknolojiye sahip olduk” dedi.