ABD İsrail'e Yıl Sonuna Kadar Süre Verdi

ABD İsrail'e Yıl Sonuna Kadar Süre Verdi

Gazze'deki katliamda 17 bin 700 Filistinlinin hayatını kaybettiği, binlerce kişinin enkaz altında olduğu insanlık dışı saldırıların ardından, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın İsrail'e verilen bu süreyi vurguladığı bildirildi.

Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürmek istemesine karşın ABD'nin desteğini alamayan İsrail yetkilileri, Blinken'ın 30 Kasım'daki Tel Aviv ziyaretinde "O kadar krediniz yok" yanıtıyla karşılaştı.

Politiko'nun İsrail'deki ismi verilmeyen 3 yetkilisine dayandırılan habere göre Blinken, İsrailli yetkililere Gazze'deki saldırılara ilişkin "aylar sürecek planları" kabul etmeyeceklerini ve saldırıların yıl sonuna kadar bitirilmesi gerektiğini belirtti.

The Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberine göre Blinken, İsrail savaş kabinesine yaptığı ziyarette, saldırıların "haftalar içinde bitmesi gerektiği" değerlendirmesinde bulundu.

Sivil Altyapıyı Hedef Aldı

Bu süreçte, İsrail ordusunun sivil altyapıyı hedef alarak hastane ve eğitim kurumlarını tahrip ettiği, binlerce Filistinlinin öldüğü ve 5 bin 132 kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'de başlattığı saldırılarda, 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsrailli yaşamını yitirdi. Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarda ise en az 17 bin 700 Filistinli hayatını kaybetti.